Van de Visser Engineering  
a functional view on naval architecture
Nederlands English
Home
Pleziervaart
Beroepsvaart
Contact

Pleziervaart

Voor de productie van jachten, boten en sloepen levert Van de Visser Engineering alle diensten vanaf het ontwerp tot en met verzorging van het snijpakket. Zo zijn recent een aantal projecten gerealiseerd voor MLV Alubouw in ’s-Graveland die met de door Van de Visser Engineering aangeleverde numerieke snijgegevens een aantal boten in eigen huis kan snijden en produceren. Door de op functionaliteit gerichte benadering beschikt MLV Alubouw nu over een geheel vernieuwde “boten-range” die geheel past in de werfeigen No-nonsense filosofie.
Alle boten uit de range kenmerken zich door het robuuste en onderhoudsarme karakter. Ze zijn namelijk allen uitgevoerd in zeewaterbestendig Aluminium (AlMg4,5Mn) en voorzien van een dubbele bodem, zodat ze zelflozend zijn.

Open Tour Classic 444
Open Tour Classic 444

Open Tour Classic 555
Open Tour Classic 555

Sloep 5.70 Classic
Sloep 5.70 Classic

MLV Amstelvlet
MLV Amstelvlet

Naar een ontwerpidee van Erik Groot van www.landwater-thesky.com is de MLV 666 door Van de Visser Engineering geheel in 3-D gemodelleerd en voorzien van een goed gevormd onderwaterschip voor de juiste vaareigenschappen op planeersnelheden.

MLV 666
MLV 666

In opdracht van VOF Aan de Werf is de geheel vernieuwde snelvarende Oranjeboot (www.oranjeboot.nl) op papier gezet, waarvan binnenkort de eerste platen gesneden zullen gaan worden.
Voorts wordt er continue gewerkt aan de uitwerking van nieuwe eigen ontwerpideeën.